:hmmm: Аз - за себе си - реших, че няма да се ядосвам със служебното извеждане, когато го правя в края на деня и вземам цялата касова наличност на обекта.
Но, както е написал @delphine, аз ще отразя извеждане на цялата наличност в касовата книга на фискалното устройство, с часа на дневния отчет. Ако не се направи това, би следвало като начално салдо (служебно въвеждане) за следващия работен ден, да се отрази цялата касова наличност.
При интерес, след 12-ти май, мога да се постарая да се аргументирам с цитати на Наредба Н-18.
... При нас поради естеството на работа - служебно изведени няма, но сутрин задължително се вписват служебно въведените, откъсва се касовата бележка и се пази в книгата през деня до пускане на отчета.

Интересно какво е Вашето естество на работа - парите не излизат от касата, а само влизат! Супер! ;)

Дори и да не плащате нищо 'в брой' от обекта, най-вероятно все пак отчитате оборота към главна каса или нещо, или пък го внасяте в банка, т.е. отново излизат пари от обекта - всички такива движения в касовата наличност трябва да се отбелязват в апарата.
Ако приемете, че целия оборот за деня се отчита, това също трябва да се отрази в апарата, преди нулиране на дневния отчет, иначе простата логика изисква да впишете служебно въвеждане на цялата касова наличност.
кои фискални устройства излизат от употреба,когато същото излезе от употреба следва да го бракувате по старият ред на наредбата и съгласно закона за счетоводство

Някой да знае за регламент, който определя излизането от употреба?
В Наредба-18 има срок за одобряването на типа на дадено устройство, но излизането му от употреба не знам да се коментира, освен в това, че когато не отговаря на функционалните и техническите изисквания... но това е валидно за всички устройства без връзка с НАП още с изтичането на срока за свързване, т.е. би трябвало вече да са бракувани всички стари.
Отделно в закона за счетоводството има ДМА, но касовите апарати от много години не се считат за ДМА. Та как всъщност излизат от употреба касовите апарати? Вероятно това можем да питаме в НАП.  ::)